Over KCVA

Het Kenniscentrum voor Agressie is het opleidings- en training instituut In Nederland waar alle diensten op het gebied van agressiehantering, omgaan met geweld en spanningsvolle situaties te vinden zijn. Training en opleiding van mensen binnen organisaties waar men te maken krijgt met agressie, geweld en pesten is onze dagelijks werk. Wij geloven niet dat agressie alleen uw probleem is en daarom staan wij naast onze opdrachtgevers om hen te ondersteunen en op die manier mensen en organisaties weerbaarder te maken waardoor dit op termijn kosten zal besparen. Onze slogan is niet voor niets: ”Veilig en kostenbesparend werken.”

Wij geloven in samenwerking en dat wij daardoor met u datgene waar u tegen aan loopt of waar u bang voor bent aan kunnen pakken. Wij hebben vanuit onze werkervaring bij politie, justitie en Koninklijke Marechaussee veel praktijk ervaring opgedaan en willen deze ervaring graag met u delen. Daarom houden wij ons alleen bezig met agressie en alles wat daarmee te maken heeft zoals conflicthantering, overvallen, gijzelingen en pesten op de werkvloer. Wij zijn specialisten op het gebied van gedragsherkenning en gedragsbeïnvloeding. Wij geloven in de individuele aanpak en zien iedere trainee of cursist als een individu met eigen karakter, sterke kanten en valkuilen waardoor onze trainingen en opleidingen doorspekt zijn met persoonlijke coaching elementen en uw medewerkers met nieuwe inzichten weerbaarder en veilig aan het werk kunnen.

“Vroeg of laat zullen alle mensen van de wereld een manier moeten vinden om samen te leven, in vrede te ontdekken en daarmee deze blijvende kosmische elegie vormen tot een creatieve psalm van broederschap. Als dit moet worden bereikt, moet de mens evolueren en alle menselijke conflicten en methoden die wraak, agressie en vergelding verwerpen..” Martin Luther King Jr.