KCVA | Kenniscentrum voor Agressie

Veiligheid en kostenbesparing op ziekteverzuim door werknemer de juiste handvatten aan te reiken in hun werk. Instellingen diensten aan te bieden waarmee zij hun werknemers kunnen toerusten en een veiliger werk klimaat aan kunnen bieden

Effectief, Op maat en Persoonsgerichte trainingen en opleidingen.

Accreditatie

Geacht lid van de branchevereniging van het BPBI,

Wij van het Kenniscentrum voor Agressie vinden het een enorm voorrecht om aan u trainingen te mogen geven die geaccrediteerd worden. De trainingen die wij geven zijn trainingen die alleen gaan over communicatie en lastig gedrag. Dit lastige gedrag kan bijvoorbeeld agressief en gewelddadig gedrag zijn:

De trainingen welke wij geven en die door de examencommissie van het BPBI erkend zijn en met 8 accreditatiepunten worden beloond zijn de volgende trainingen:

 • Conflicthantering
 • Agressietraining
 • Agressie aan de telefoon
 • Agressie door Psychisch gestoord gedrag
 • Agressie door drank en drugsgebruik
 • Agressie en Jeugd
 • Agressie en culturele diversiteit
 • Verbal Judo

Meer informatie over de inhoud van onze trainingen kunt u vinden op onze website onder het kopje trainingen. Onze trainingen worden op basis van uw vraagstelling op maat geschreven zodat u ten alle tijden een training krijgt die aansluit bij uw vraagstelling. Deze aanpak is in het verleden succesvol gebleken doordat de cursisten zich konden identificeren met dat wat we behandelden. Binnen onze trainingen worden vooral rollenspelacteurs ingezet die ervoor zorgen dat de medewerkers van uw bedrijf ervarend leren en daardoor met de juiste bagage aan de slag kunnen.

Doordat u als lid van de branchevereniging de training afneemt geldt daarvoor een speciale brancheverenigingskorting. Vergeet daarom niet aan te geven dat u als lid van de branchevereniging van deze geaccrediteerde training gebruik wilt maken.

Bent u geïnteresseerd of wilt u graag in een persoonlijk onderhoud een en ander bespreken dan verzoek ik u om via het volgende emailadres uw vraag aan ons te stellen. U kunt ons ook bellen alleen zijn we door onze werkzaamheden verminderd telefonisch bereikbaar.

Wij hopen u te mogen verwelkomen tijdens een van onze trainingen

Met vriendelijke groet

Ed Nouwen
Directeur Kenniscentrum voor Agressie

Geachte lezer van het Advocatenblad

We vinden het een eer dat we gevraagd zijn om een interview te geven aan het Advocatenblad en dat dit interview op 3 december 2019 is geplaatst onder het kopje

Waakzaamheid als tweede natuur

Al sinds 2010 mogen we organisaties ondersteunen en toerusten in hoe om te gaan met spanning, agressie, lastig en moeilijk verstaanbaar gedrag en veiligheidsvraagstuken. Omdat we begaan en geschrokken zijn van het onveiligheidsgevoel dat leeft onder advocaten hebben we besloten ons aanbod ter beschikking te stellen aan de advocaten die in Nederland werkzaam zijn. We hebben daarom besloten korting te geven op een van de diensten van het Kenniscentrum voor Agressie.  

Mag ik u een persoonlijke vraag stellen ?

Heeft u binnen uw organisatie weleens te maken met agressie (aan de telefoon), geweld, bedreiging of voelt u zich weleens onprettig, gespannen of onveilig tijdens uw werk ? Behoort u tot de 59% van de ondervraagden die genoemd worden in het Advocatenblad die zich wel eens onveilig voelt ? Als u op een van deze vragen een ja kan beantwoorden dan komen we graag met u in contact.  

Het Kenniscentrum voor Agressie staat voor veilig en kostenbesparend werken. Onze gespecialiseerde trainers en consultants hebben jaren lange ervaring in het geven van advies en training op het gebied van (non verbaal) gedrag, agressie gerelateerde problematiek, veiligheid, communicatie en omgaan met geweld en spanningsvolle situaties. Wij zijn er om u te ondersteunen en te helpen zodat u uw werk veilig kunt doen want wij beschouwen agressie en geweld als een gezamenlijk probleem. Voor dit probleem hebben we een breed palet aan expertise gebieden in huis zoals oa.

 • Opzetten gewelds en agressie protocol
 • OBE advies
 • Cultuur gerelateerde agressie
 • Drank, drugs, gerelateerde agressie
 • Omgaan met psychisch gestoord gedrag
 • Omgaan met spanningsvolle situaties

We zouden het en eer vinden om naast u en uw medewerkers te staan.

Voor meer informatie mail naar info@kcva.eu of bel Ed Nouwen 06-16412668

Onze trainers hebben ervaring bij

Scroll to top