KCVA | Kenniscentrum voor Agressie

Veiligheid en kostenbesparing op ziekteverzuim door werknemer de juiste handvatten aan te reiken in hun werk. Instellingen diensten aan te bieden waarmee zij hun werknemers kunnen toerusten en een veiliger werk klimaat aan kunnen bieden

Effectief, Op maat en Persoonsgerichte trainingen en opleidingen.

Over KCVA

Het Kenniscentrum voor Agressie is het opleidings- en training instituut In Nederland waar alle diensten op het gebied van agressiehantering, omgaan met geweld en spanningsvolle situaties te vinden zijn. Training en opleiding van mensen binnen organisaties waar men te maken krijgt met agressie, geweld en pesten is onze dagelijks werk. Wij geloven niet dat agressie alleen uw probleem is en daarom staan wij naast onze opdrachtgevers om hen te ondersteunen en op die manier mensen en organisaties weerbaarder te maken waardoor dit op termijn kosten zal besparen. Onze slogan is niet voor niets: ”Veilig en kostenbesparend werken.”

Wij geloven in samenwerking en dat wij daardoor met u datgene waar u tegen aan loopt of waar u bang voor bent aan kunnen pakken. Wij hebben vanuit onze werkervaring bij politie, justitie en Koninklijke Marechaussee veel praktijk ervaring opgedaan en willen deze ervaring graag met u delen. Daarom houden wij ons alleen bezig met agressie en alles wat daarmee te maken heeft zoals conflicthantering, overvallen, gijzelingen en pesten op de werkvloer. Wij zijn specialisten op het gebied van gedragsherkenning en gedragsbeïnvloeding. Wij geloven in de individuele aanpak en zien iedere trainee of cursist als een individu met eigen karakter, sterke kanten en valkuilen waardoor onze trainingen en opleidingen doorspekt zijn met persoonlijke coaching elementen en uw medewerkers met nieuwe inzichten weerbaarder en veilig aan het werk kunnen.

“Vroeg of laat zullen alle mensen van de wereld een manier moeten vinden om samen te leven, in vrede te ontdekken en daarmee deze blijvende kosmische elegie vormen tot een creatieve psalm van broederschap. Als dit moet worden bereikt, moet de mens evolueren en alle menselijke conflicten en methoden die wraak, agressie en vergelding verwerpen..” Martin Luther King Jr.

De mensen achter het KCVA

Ed Nouwen

Eigenaar / directeur

Ed Nouwen is de eigenaar / directeur en de persoon die de visie heeft voor het KCVA. Zijn ideëen en gedachten komen tot leven en hij heeft de dagelijkse leiding. Ed heeft een jarenlange achtergrond bij Politie, Justitie en de Reclassering. Hij heeft in februari 2015 zijn eerste boek uitgebracht getiteld “Gedachtenland” met als thema “Omgaan met angst en onzekerheid”. Hij werkt als professioneel en geschoold acteur voor tv, film en theater en daarnaast als ervaren trainer en coach. Hij is tijdens 2 semstesters gastdocent aan Hogeschool Inholland Diemen, Rotterdam en Den Haag. Hij studeert op dit moment tevens Psychologie. Hij houdt van koken en maatschappelijk verantwoorde initiatieven ontwikkelen zoals Dutch Sport Support en Stichting Educatie door Cultuur

Frans Brouwer

Financieel adviseur

Frans Brouwer is financieel adviseur van het KCVA. Frans is naast zijn betrekking bij het KCVA ook DGA van Resource talents en Blue talents; twee bedrijven die financial en ict consultancy bieden aan grote opdracht gevers. Tevens is hij werkzaam als financieel interim manager met een aantal grote opdrachtgevers in zijn portefuille. Frans is getrouwd met Deborah en heeft 2 kinderen. Hij houdt ervan om in zijn beperkte vrije tijd te reizen naar Italie.

Jennifer Delano

PR / communicatie

Jennifer Delano is verantwoordelijk voor alle PR/ communicatie en media uitingen welke betrekking hebben op het Kenniscentrum voor Agressie. Zij is, naast dat zij de Communicatieafdeling van het KCVA leidt, ook eigenaar van haar eigen PR Buro. Jennifer is een hands-on vrouw. Zij gelooft dat alles mogelijk is en zoekt oplossingen als blijkt dat sommige dingen niet helemaal gaan zoals van te voren verwacht. Zij heeft veel ervaring binnen het bedrijfsleven. Jennifer volgt haar hart en is een Positivo Ultimo. Zij doet wat haar hart haar in geeft. Zo heeft ze een marathon gelopen, de Kilimanjaro beklommen, een internationale hit uitgebracht welke op MTV te zien is geweest, modellenwerk gedaan en nu heeft ze de visie om 100.000 ondernemers de goede kant op te sturen op het gebied van marketing en communicatie. Jennifer is Christen en is ouderling in de kerkelijke gemeente die zij bezoekt. Zij is verloofd en woont in Hoofddorp

Henk Walrecht

Henk Walrecht

Opleidingen

Henk Walrecht is oud Luitenant Kolonel van de Koninklijke Marechaussee en heeft ruime ervaring binnen de opleidingssector. Hij is jarenlang DGA geweest van een opleidingscentrum waar hij beveiligers en BOA’s heeft opgeleid. Hij is daarom verantwoordelijk voor het KCVA Opleidingscentrum en houdt zich bezig met de langdurige opleidingstrajecten. Ook geeft hij leiding aan de beveiligingstak van KCVA. Henk Walrecht nadert de pensioengerechtigde leeftijd maar wil, zo zegt hij, nog niet aan stoppen denken al besteedt hij heel veel vrije tijd aan zijn kleinkinderen.

Frank Marchelinus

Frank Marchelinus

Trainingen

Frank Marchelinus is een zeer ervaren trainer met een cv die ruim 20 jaar trainen bevat. Hij heeft in zijn cariere duizenden mensen getraind en heeft trainingen ontwikkeld die nu nog binnen de opleidingen van Politie en Justitie worden gegeven. Frank is hoofd van de trainingstak van het KCVA en is daarmee ook mede verantwoordelijk voor de kwaliteit en inhoud van de trainingen die geschreven worden voor onze opdrachtgevers. Frank reist regelmatig naar Zuid Oost Azie waar zijn roots liggen.

3246323

Christan Boom

Christan Boom is helaas overleden maar hij heeft naast Ed Nouwen aan de wieg gestaan van het KCVA. Zijn visie met betrekking tot trainen en de inzet van met name trainingsacteurs wordt dagelijks omarmd binnen de werkzaamheden van het KCVA. De boom als logo voor het KCVA is als eerbetoon aan Christan bedacht

Scroll to top