KCVA | Kenniscentrum voor Agressie

Veiligheid en kostenbesparing op ziekteverzuim door werknemer de juiste handvatten aan te reiken in hun werk. Instellingen diensten aan te bieden waarmee zij hun werknemers kunnen toerusten en een veiliger werk klimaat aan kunnen bieden

Effectief, Op maat en Persoonsgerichte trainingen en opleidingen.

De belofte aan een graf

Wat fantastisch onze droom komt uit ! Het Kenniscentrum voor Agressie wordt officieel gelanceerd.

Iedereen heeft dromen. Als kleine jongen wilde ik graag politieagent of voetballer worden. Politieagent is ooit een keer gebeurd maar die voetballer is er nooit van gekomen. In 2005 ben in gestopt als politieagent en met een particuliere opleiding aan een theaterschool in Amsterdam in mijn rugzak ben ik begonnen als rollenspel acteur voor grote organisaties als Justitie, Politie, grote winkelketens als Albert Heijn en Dirk van den Broek. Door mijn achtergrond bij Politie en Justitie en de Reclassering en daarmee mijn ervaring met het omgaan met lastig gedrag ontstond tijdens het werk een andere visie op trainen en de visie op agressiehaantering. Mijn droom werd geboren. Mijn droom om een full concept trainingsburo te starten dat niet alleen als trainingsburo zou fungeren maar voor de klant meer kon bieden als alleen maar trainingen. Andere omgang met de klant, andere opzet van de training, revolutionaire wijze van het delen van de stof en innovatief in het ontwikkelen van oplossingen voor opdrachtgevers.

Toen mijn visie duidelijk werd heb ik mijn vriend Christan benaderd om samen met mij Nederland en België kennis te laten maken met het Kenniscentrum voor Agressie. Hij had de zelfde achtergrond als ik en we werkte veel samen. Toen we even onderweg waren met de ontwikkeling overleed mijn vriend en mede oprichter Christan plotseling. Door zijn overlijden viel de ontwikkeling van het Kenniscentrum voor Agressie stil en niet lang daarna brak de crisis uit waardoor mijn droom op een denkbeeldige boekenplank kwam te liggen. Exact 6 jaar na zijn overlijden ben ik naar het graf van mijn vriend gegaan en heb hem postuum beloofd dat ik er hoogstpersoonlijk voor zou zorgen dat het KCVA, zoals het Kenniscentrum voor Agressie ook wel genoemd wordt, tot een succes zou worden. 

Nu ga ik door Nederland om de blijde boodschap van het KCVA te verkondigen. De blijde boodschap is dat hulp onderweg is op allerlei vlakken. Het KCVA heeft ervoor gekozen om:

  • Alleen maar trainingen te geven over agressie en niets anders
  • Alleen maar maatwerk te bieden
  • Alleen maar de juiste mensen op de juiste klus te zetten
  • De ervaring die er is binnen het KCVA te gebruiken om de klant te dienen
  • De prijs aantrekkelijk te houden waardoor veel mensen getraind kunnen worden zonder in te leveren op de kwaliteit
  • Door Innovatief bezig te blijven waardoor het KCVA niet alleen maar een trainingsburo zal zijn maar een kostenbesparende partij

Per 8 mei 2017 gaat het KCVA na een tijd van ontwikkelen en schaven in de praktijk officieel gelanceerd worden als het Kenniscentrum voor Agressie. De partner voor instanties en bedrijven om agressie en geweld tegen te gaan. Om pesten op scholen en op de werkvloer een halt toe te roepen en bedrijven te helpen om kosten te besparen welke ontstaat door mensen die zich ziekmelden nav een agressiemoment waar ze tegen aan lopen in hun werk. Het KCVA wil zich niet opstellen als partij die dominant is of hun wil oplegt maar als een partner die samenwerkingsverbanden aangaat met bedrijfsketens, brancheverenigingen of maatschappelijke organisaties om agressie de mond te snoeren en mensen voor te bereiden op eventuele spanningsvolle situaties.

Met trots kan ik zeggen dat onze droom uitkomt en dat ik zeker weet dat Christan ontzettend trots zal zijn dat hij aan de wieg heeft gestaan van deze mooie organisatie die Kenniscentrum voor Agressie heet. Wilt u weten welke mogelijkheden er zijn of wilt u een samenwerking met ons aangaan om Nederland een stuk veiliger te maken wil ik u vragen om contact met ons op te nemen en dan kunnen we ontspannen onder het genot van een kop koffie of thee of in mijn geval spa rood met ijs en citroen een brainstorm sessie houden. 

Ed Nouwen

Directeur Kenniscentrum voor Agressie

 

Scroll to top